2016. október 14., péntek

Monte Canin 2014

Canin 2014 Nyári tábor.

Augusztus 22 Péntek: Lacc, és Bori tábort vertek.

Augusztus 23 Szombat, esős idő: megérkeztünk négyen, és a táborba cuccoltunk. Így a létszám 6 fő.

Augusztus 24 Vasárnap, napsütés: Bori-Én beszereltük a Prezt, majd kifelé jövet egy órát várakoztunk a kötélen egy napközbeni zápor miatt. Megjegyzés: a tavalyi bejárat lefedés annyira jól sikerült, hogy a barlangban már semennyi jég sincs. Közben a többiek elhozták a maradék cuccot a Boegán katlanból. Kifeszítettek egy sátorponyvát a bejárat felé.

Augusztus 25 Hétfő,  reggel napsütés, este szélvihar.: Ádám, és Én lementünk a Prezbe szűkületet tágítani. 30 lövéssel sikerült a Százas-akna tetejét annyira kitágítani, hogy még slószban is járható. Közben a többiek felszíni objektumokat kerestek, egy 30m mély aknába beereszkedtek, de sajnos nincs továbbjutás benne.

Augusztus 26 Kedd, szélvihar. Egész éjjel fújt a szél, a sátrak nem bírják. Sátorbontás. Felmentünk a Prokopio házba. A házon 2 drótkötél elszakadt. /mire felértünk már el volt szakadva/

Augusztus 27 Szerda, napsütés. Dél körül le a táborba, sátorverés.  Bori, Lacc, Dini a prezben átszerelték a mélyszint köteleit. -450 körül észrevettek két vélhető ablakot. Hajnali 3-kor értek vissza a táborba. Közben a Stavinzon és Én elhoztuk a Gilbertiből a maradék cuccokat.

Augusztus 28 Csütörtök napos idő. Felszíni túrázás.

Augusztus 29 Péntek napos idő. Bori-Lacc haza indulnak. Dini-Pucz-Én a Prezbe megyünk, Stavinzon felszíni ügyelet. Kiszereljük a tavacska aknát, és ugyanabba az aknába az Olasz bivakból kiindulva -380 egy majomhíddal 9tag indítva beereszkedtünk. -20m lejjebb egy 40m hosszú sáros talpú keskeny magas járatot találtunk, aminek a vége elszűkül. Nagyon sok munkával bontható lenne. Elneveztük Végbél-nek. Ettől lejjebb -30m bejutottunk abba az ablakba amit a Tavacskaaknából vélhetően látni lehetett. Ezt a hasadékot valószínűleg már ismerték az elődeink, mivel van valami hasonló jelölve a térképen. Nyomukat nem vettük észre benne. A járat egy hasadék, ami a Tavacska aknából indul, 2m széles és úgy 50m hosszú. Itt az álfeneket megbontottuk, és alatta folytatódik a hasadék, ami kiszélesedik.  Ebből egy omladék zónán át /ami árvízveszélyes, és ingatag/ egy kisebb patakos meanderbe lehet jutni. Aminek a végigjárására ekkor nem maradt idő. Ki kell tágítani a lejáratot. Itt hagytuk a tágító felszerelést, és a Riobit is.

Augusztus 30 Szombat. Átmentünk a Gilbertibe, találkozni a többiekkel, Tapsi , K. Timi, Kagyó, Ákos, Attila. Elkezdtük keresni a Funivia barlangot. 9 fő keresi a bejáratát, sikertelenül. Gilberti bivakban, teraszán alszunk.

Augusztus 31 Vasárnap romlik az idő. Timi, Ákos, Stavi, Én keressüka Funiviát. A térkép szerinti helyszín a sípálya alkotórészévé vált. /háromszögelés/ Keresés közben 2 bejáratot találtunk, egyik egy keskeny akna amit talán érdemes lenne bontani. A másikat Hangyásnak neveztük el, kb 50 méter mély, egy helyen jégdugó, másik helyen vélhetően álfenék zárja el a továbbjutást.
A többiek eközben lementek a Gortaniba a Magyar barlangon át, és kihoztak több zsák szemetet. A p140-n már nem jutottak le, a sok víz miatt.

Szeptember 1 Hétfő, leesett a hó, 3-4cm. Kagyóék haza, mi irány a DVP.

Szeptember 2 Kedd, esik az eső. Nem várhatunk tovább, irány a Prezbe a cuccokat kihozni. A Prezben valahol az esőzések hatására lezárt egy szifon, mert abszolút huzatmentes. Lehúztunk és kijöttünk. Kiszereltük a bejárati szakaszt a 100-as aknáig. Eközben Stavi egy kört visz a táborból a Gilbertibe, és ott is marad éjszakára. Mi estére vissza a DVP-be. Minden piánkat megittuk és az első este a Stavi nélkül :)

Szeptember 3 Szerda, délelőtt esik, délután elszórtan eső. Haza indulunk. Nincs értelme most maradni.

Tervek 2015-re:
-          Prez poligon felvétele,
-          gps kordináták a bejáratokról,
-          a 2014 nyarán megtalált járat további bejárása, kutatása,
-          -540 körüli ablakok megkeresése, kimászása,
-          vízszintjelző vonalak kijelölése, árvízi szintek meghatározása céljából.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése